Obținerea unei manichiuri degrade perfecte și elegante nu necesită o vizită la salonul de înfrumusețare. Cu puțină practică și câteva instrumente de bază, puteți realiza o manichiură degrade de invidiat chiar în confortul casei. Acest articol vă va ghida prin proces și vă va oferi sfaturi pentru a obține o manichiură perfectă.

Pasul 1: Pregătirea unghiilor

Primul pas este pregătirea unghiilor. Tăiați sau modelați unghiile la lungimea dorită, apoi îndepărtați orice resturi de lac de pe unghii cu ajutorul unui dizolvant de lac de unghii. Aplicați o bază transparentă pentru a proteja unghiile și pentru a prelungi durata manichiurii.

Pasul 2: Alegeți culorile

Pentru o manichiură degrade reușită, alegeți două sau mai multe culori care se armonizează între ele. Asigurați-vă că aveți culori de unghii de tipul gradient, astfel încât tranziția să fie ușoară și naturală.

Pasul 3: Aplicați banda adezivă

Pentru a proteja pielea de vopsire, aplicați banda adezivă în jurul unghiilor. Acest pas este opțional, dar vă poate economisi timpul de curățare ulterior.

Pasul 4: Aplicați prima culoare

Aplicați prima culoare pe o burete de machiaj sau o burete special pentru manichiură. Aplicați câteva picături de culoare pe burete și tamponați cu grijă pe unghii, concentrându-vă pe vârfuri. Acesta va fi punctul culminant al degrade-ului.

Pasul 5: Aplicați a doua culoare

Același lucru se aplică și pentru a doua culoare. Aplicați-o pe același burete sau pe un alt burete, apoi tamponați-o pe unghii, dar de data aceasta, peste primul strat de culoare. Asigurați-vă că suprapunerea este uniformă și netedă.

Pasul 6: Continuați cu culorile adiționale (opțional)

Dacă doriți un degrade mai complex, puteți adăuga și alte culori, repetând procesul pentru fiecare culoare adițională. Asigurați-vă că suprapunerea este ordonată și frumoasă.

Pasul 7: Finisajul

După ce ați aplicat toate culorile, așteptați ca lacurile de unghii să se usuce bine. Apoi, aplicați un strat de lac transparent pentru a sigila și proteja manichiura. După ce ați terminat, îndepărtați banda adezivă (dacă ați folosit-o) și curățați orice exces de vopsea de pe piele cu un bețișor de ureche îmbibat în dizolvant de lac de unghii.

Pasul 8: Hidratare și îngrijire

Pentru o manichiură impecabilă, nu uitați să hidratați unghiile și cuticulele cu uleiuri sau creme speciale. Acest lucru va menține unghiile sănătoase și frumoase.

Cu puțină practică și răbdare, puteți obține o manichiură degrade de invidiat în confortul casei dumneavoastră. Experimentați cu culorile și stilurile pentru a vă crea manichiura perfectă. Bucurați-vă de unghii frumoase și stilate ori de câte ori doriți!