Menorca, una dintre cele mai frumoase insule din arhipelagul Baleare, este cunoscută pentru peisajele sale naturale spectaculoase, plajele cu nisip auriu și siturile istorice bine conservate. Dacă ai planificat o călătorie scurtă pe această insulă pitorească din Spania, iată un itinerariu de 3 zile pentru a descoperi atracțiile esențiale ale Menorci:

Ziua 1: Mahón și Portul Xoriguer

  • Dimineața: Începe-ți călătoria în Mahón, capitala insulei. Explorează centrul istoric al orașului, unde vei găsi arhitectură colonială fermecătoare și străzi înguste. Nu uita să vizitezi Fortăreața La Mola pentru panorame impresionante.
  • Prânz: În centrul orașului Mahón, vei găsi o mulțime de restaurante și taverne tradiționale spaniole. Alege un local pentru a gusta specialitățile locale, cum ar fi caldereta de langosta (un fel de mâncare cu homar).
  • După-amiază: După prânz, fă o plimbare la Portul Xoriguer, situat în nord-estul insulei. Aici poți să te relaxezi pe plaja cu nisip fin sau să explorezi rezervația naturală a ariei umede de lângă plajă, unde poți vedea o varietate de păsări.

Ziua 2: Ciutadella și Plaja Macarella

  • Dimineața: Pleacă spre Ciutadella, un alt oraș istoric de pe insulă. Explorează centrul istoric, vizitează Catedrala Santa Maria și plimbă-te pe străzile sale pline de farmec.
  • Prânz: În Ciutadella, ai ocazia să savurezi fructe de mare proaspete într-unul dintre restaurantele de-a lungul promenadei portuare.
  • După-amiază: Condu până la Plaja Macarella, una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă. Aici te poți relaxa pe plaja cu nisip fin și ape cristaline sau să faci snorkeling pentru a admira viața marină.

Ziua 3: Parcul Natural S’Albufera des Grau și Es Grau

  • Dimineața: Dedică-ți ultima zi explorării naturii din Menorca. Condu către Parcul Natural S’Albufera des Grau, o rezervație naturală protejată, unde poți face drumeții și observa o varietate de păsări.
  • Prânz: În satul Es Grau, care este situat în apropiere, găsești restaurante care servesc preparate tradiționale din Menorca. Aici poți gusta bunătățile locale.
  • După-amiază: Dacă timpul îți permite, închide-ți călătoria cu o plimbare prin satul Es Grau și o baie în apele sale calme și cristaline.

Acest itinerariu de 3 zile îți va permite să descoperi câteva dintre cele mai frumoase și esențiale atracții ale insulei Menorca. Cu peisajele sale naturale spectaculoase și istoria sa bogată, Menorca este cu siguranță un loc care merită explorat.